Charlotte stelt zich voor:

Foto: Charlotte van de Molengraft Ik ben slechthorend geboren en dat werd op mijn tweeja-rige leeftijd ontdekt. Vanaf mijn vijfde jaar draag ik hoor-toestellen. Nu heb ik aan twee kanten een cochleair im-plantaat, waardoor ik beter de spraak kan verstaan en vooral richting kan horen waar dat geluid vandaan komt..

Lees hier verder meer >>>

Helma stelt zich voor:

Foto: Helma Pascaud - Overdijk “Ik (Helma) praat ook namens mijn broer Harrie Overdijk die zijn verhaal niet meer kan doen. Door Harrie is de Oogvereniging OOR&OOG op het idee gekomen om meer aandacht te vragen voor ouderen die op latere leeftijd slecht gaan horen én zien.

Lees hier verder meer >>>

Martine stelt zich voor:

Foto: Martine Muizelaar Martine Muizelaar, 48 jaar uit Purmerend. Dertig jaar ben ik lid van patiëntengroepen die te maken hebben met mijn aandoening Ushersyndroom type 2a. Sinds ongeveer zes jaar ben ik zeer actief lid van participatiegroep Doofblinden / Oogvereniging OOR&OOG.

Lees hier verder meer >>>

Theo stelt zich voor:

Foto: Theo Hendrikse Slechte mop? Mijn hele leven heb ik met geluid “gespeeld”. Dat vond iedereen erg logisch. Ik was blind dus dan is zoiets gemakkelijk en vanzelfsprekend. Dat mijn broer vrolijk meespeelde, naast zijn gedreven interesse voor video en foto, is iets wat meestal alleen verwondering opwekte. Oh ja, dat kan natuurlijk ook …

Lees hier verder meer >>>