Theo Hendrikse

Theo Hendrikse stelt zich voor.

Slechte mop? Mijn hele leven heb ik met geluid “gespeeld”. Dat vond iedereen erg logisch. Ik was blind dus dan is zoiets gemakkelijk en vanzelfsprekend. Dat mijn broer vrolijk meespeelde, naast zijn gedreven interesse voor video en foto, is iets wat meestal alleen verwondering opwekte. Oh ja, dat kan natuurlijk ook …
Van de geluidstechniek heb ik mijn beroep kunnen maken bij Dedicon waar we lectuur toegankelijk maken voor blinden, slechtzienden en andere leesgehandicapten, vaak in gesproken vorm. En nu wordt deze geluidstechnicus slechthorend.

Toen een kleine tien jaar geleden mijn oren het minder gingen doen, werd ik een lastige klant bij het Nijmeegse audiologisch centrum en een inspirerend bezoeker van mijn audicien. Ik weet wat ik mis, ik weet wat ik nodig heb als het gaat om hoortoestellen. Ze moeten mij niet alleen helpen anderen te verstaan, maar ook het verkeer te horen, zijstraten en lantaarnpalen in de gaten te hebben.

Voorlichting:

Ik heb door de jaren heen op scholen verteld over het leven met een beperking en bijvoorbeeld in het Nijmeegse Muzieum bezoekers meegenomen het donker in om hen een beetje te laten ervaren wat er gebeurt als je ineens een zintuig uitsluit van gebruik. Heel leerzaam, ook voor mij.
En ook hier, bij deze campagne, mik ik op tweeweg-communicatie tussen ons, de ambassadeurs, en de mensen bij wie we te gast zijn.
Ik hoop daarbij over mijn eigen schaduw heen te springen. (maar waar is-t-ie?)

Ik ben tevreden als: u en ik straks na een bijeenkomst met een optimistisch gevoel naar huis gaan met veel om over na te denken.