Ervaringsverhalen

In dit project ontwikkelen we een functionele definitie van doofblindheid. Definitie Doofblindheid Looptijd: 2020 -2022 In dit project werken onderzoekers, zorgverleners en ervaringsdeskundigen samen. We ontwikkelen samen een functionele definitie van doofblindheid. Er bestaat op dit moment geen functionele definitie van doofblindheid in Nederland. Men gebruikt nu voornamelijk de medische definitie van doofblindheid. Deze beschrijft Continue reading “https://alshorenenzienjevergaan.nl/wp-content/themes/gridd”

‘Je moet de mensen zelf regie laten houden, ziek, oud of beperkt, dat geeft ze eigenwaarde’. Tekst: William Slotboom, Helma Pascaud Bron: Raakvlak 4, 2019 Vandaag 12 november gaan William, ambassadeur en ik, ervaringsdeskundige ons verhaal doen over (ouderdoms)doofblindheid. De luisteraars zijn een groep vrijwilligers die terminaal zieke mensen ondersteunen in de thuissituatie en in zorginstellingen. Continue reading “https://alshorenenzienjevergaan.nl/wp-content/themes/gridd”

Ouder worden, minder horen en minder zien. Op latere leeftijd slecht gaan horen én zien valt niet mee. En zeker als het ook nog eens niet onderkend wordt. Het heeft namelijk invloed op het leven van de ouderen zelf en van hun directe omgeving. Website gelanceerd! Naar aanleiding van het symposium ‘ Als horen en Continue reading “https://alshorenenzienjevergaan.nl/wp-content/themes/gridd”

Wij zijn trots op onze uitgaven! Twee praktische boekjes over wat het betekent om op latere leeftijd beperkingen te krijgen in zien en horen. Helaas worden zintuiglijke problemen bij ouderen vaak pas laat opgemerkt. Ook wordt vaak gedacht dat het ‘bij de leeftijd hoort’ en er nu eenmaal niets meer aan te doen is aan Continue reading “https://alshorenenzienjevergaan.nl/wp-content/themes/gridd”

De aftrap van de daadwerkelijke presentatie van de campagne Ouderdomsdoofblindheid was bij het Audiologisch Centrum Hilversum op 19 september 2019. Best een hele eer om op een studiedag van dit centrum ons verhaal te mogen vertellen aan audiologen en hun collega’s. Het publiek bestond dus uit professionals audiologen, maatschappelijk werker, psycholoog, assistenten en wat meer Continue reading “https://alshorenenzienjevergaan.nl/wp-content/themes/gridd”

Vandaag, vrijdag 4 oktober 2019, is de website www.alshorenenzienjevergaan.nl gelanceerd. Deze website is bedoeld om geïnteresseerden een inkijkje te geven in wie we zijn en waar we voor staan. Het is een website die moet groeien, we hopen op veel ervaringsverhalen van ervaringsdeskundigen en ambassadeurs. Neem gerust een kijkje en laat ons weten wat u Continue reading “https://alshorenenzienjevergaan.nl/wp-content/themes/gridd”

Met dit symposium en het bijbehorende boek wilden we aandacht vragen voor de combinatie van slecht-ziend- en slechthorendheid bij ouderen. Dit is een probleem dat vaak niet erkend en herkend wordt.’ Zaterdag, 19 januari j.l. vond in de Jaarbeurs te Utrecht het symposium plaats, georganiseerd door de Oogvereni-ging OOR&OOG, participatiegroep DoofBlinden. Het doel van dit Continue reading “https://alshorenenzienjevergaan.nl/wp-content/themes/gridd”