Campagne gestart voor onderkenning ouderdomsdoofblindheid

Ouder worden, minder horen en minder zien.
Op latere leeftijd slecht gaan horen én zien valt niet mee. En zeker als het ook nog eens niet onderkend wordt. Het heeft namelijk invloed op het leven van de ouderen zelf en van hun directe omgeving.

Website gelanceerd!

Naar aanleiding van het symposium ‘ Als horen en zien je vergaan’ d.d. 19 januari 2019 is een campagne gestart. Vrijdag 4 oktober jl is de website getiteld ‘Campagne 3 maal O’ gelanceerd. De website beschrijft het doel van de campagne, de werkwijze en er staan achtergrond- en ervaringsverhalen in.

Campagne

Met de website krijgt deze campagne een fundament.
Om deze dubbele beperking bespreekbaar te maken, gaan ervaringsdeskundigen en ambassadeurs op pad. Zij gaan instellingen, opleidingen, instituten die te maken hebben met ouderen, benaderen om de campagne bekendheid te geven.

Belevingsbijeenkomsten.

Men kan belevingsbijeenkomsten op locatie aanvragen. Tijdens deze belevingsbijeenkomsten geven ervaringsdeskundigen met een ambassadeur vanuit hun eigen ervaringen op een interactieve wijze uitleg over:

  • wat het betekent om zowel minder te gaan horen als minder te gaan zien op oudere leeftijd
  •  wat het effect is op je dagelijks functioneren
  •  hoe je de effecten als oudere zelf kan onderkennen
  •  en hoe je als omgeving doofblindheid kunt onderscheiden van andere ouderdomskwalen als dementie.

Meer over de campagne vind je op de website www.alshorenenzienjevergaan.nl
Of rechtstreeks met het campagneteam via de mail 3maalO@doofblinden.net