Ik ben slechthorend geboren en dat werd op mijn tweejarige leeftijd ontdekt. Vanaf mijn vijfde jaar draag ik hoortoestellen. Nu heb ik aan twee kanten een cochleair implantaat, waardoor ik beter de spraak kan verstaan en vooral richting kan horen waar dat geluid vandaan komt..

Mijn man en ik hebben 4 gezonde kinderen, 2 schoondochters en 2 kleinkinderen. Ik heb een schat van een geleidehond, waardoor ik zelfstandig kan reizen.

Sinds de jaren negentig ben ik vrijwilliger binnen de doofblindenwereld. Op dit moment ben ik voorzitter van de Oogvereniging OOR&OOG en samen met de teamleden zetten wij ons in om de belangen te behartigen van mensen met doofblindheid, zowel voor jongeren als voor ouderen.

Door mijn eigen ervaringen ben ik goed in staat om te vertellen wat het betekent om doofblindheid te hebben. Momenteel zet ik me graag in voor herkenning, erkenning en vooral begrip voor ouderen die op latere leeftijd slecht gaan horen èn zien.

Ik ben graag bereid om een presentatie te komen geven over ouderdomsdoofblindheid.

Mail: 3maalO@doofblinden.net